Embert barátjáról...

2023. október 27.

A Netpanel 2023 tavaszán a barátairól, barátságairól kérdezte a paneltagokat, mert kíváncsiak voltunk, nektek milyen tapasztalataitok vannak az egyik legfontosabb emberi kapcsolatról.

A kutatásunkból kiderült, hogy a felnőttkorú magyaroknak átlagosan 4 közeli barátja van. Az emberek kétharmada legalább egy barátjával valamelyik iskolájában ismerkedett meg: van, akivel általános iskolában, de olyan is, akivel az egyetemen, vagy már felnőttként egy tanfolyamon.

Az iskola után a második legjobb hely a barátkozásra a munkahely: az emberek közel fele talált munka közben barátokra, de népszerű barátkozási hely a lakóhelyünk és közvetlen környezetünk is. Úgy tűnik, hogy ahol sok időt töltünk, ott előbb-utóbb barátokra találunk, hiszen a közös érdeklődési kör és a közös tevékenységek elősegítik a szorosabb kapcsolat kialakulását.

A jó baráti kapcsolatokban fontos az együtt eltöltött idő és a közös élmények. A leggyakrabban még mindig személyesen találkozunk a barátainkkal, de ma már ugyanannyian beszélgetnek a barátaikkal telefonon, mint ahányan online chatelnek velük. A válaszadóink majdnem fele közösségi oldalakon is követi a barátait.

A felmérésből az is kiderült, hogy az 50 évnél idősebbek azok, akik a legaktívabbak a kapcsolattartásban. Amellett hogy ők tartják a lehető legtöbb módon a kapcsolatot a barátaikkal, ők azok, akik az egyik leggyakrabban is beszélnek velük. Az 50+-os korosztály tagjai személyesen, telefonon és online is szívesen beszélgetnek a barátaikkal, de a közösségi oldalakat is előszeretettel használják kapcsolattartásra. Lehet, hogy ez a Covid hatása, de úgy tűnik, hogy mára az internet nemcsak a fiataloknak ismerős terep.

A kérdőívben arról is kérdeztük a paneltagokat, hogy milyen gyakran beszélnek vagy találkoznak a barátaikkal. A válaszokból azt tudtuk meg, hogy az emberek háromnegyede legalább hetente egyszer kapcsolatba lép a barátaival, ezen belül pedig közel 30%-uk napi szinten tartja a kapcsolatot velük. Ebben a 30-asok végeztek az élen, nekik több mint az egyharmaduk beszél a barátaival minden nap.

A barátság sok különböző formát ölthet, és jól tudjuk, hogy minden kapcsolat egyedi. Fontos azonban, hogy az emberi kapcsolatokban mindig legyen helye az empátiának, megértésnek és szeretetnek, hiszen ezek nélkül a kapcsolatok elveszthetik erejüket és mélységüket.

Szólj hozzá!

Nézd meg, miket nyerhetsz!

20.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  Költsd, amire szeretnéd!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

20.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  Használd fel szabadon a nyeredményed!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

20.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány  Rajtad múlik, mit választasz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

10.000 Ft-os Decathlon online vásárlási utalvány  Te mit vennél a 10.000 Ft-ból?

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

10.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  Vedd meg, amire vágysz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

10.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány  Sok-sok felhasználási lehetőség, szuper márkák!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

5.000 Ft-os Konzolvilág XBOX online feltöltőkártya  Játssz tovább extra feltöltéssel!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

5.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  Egy kis extra segítség, hogy megszerezd, amire vágysz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

5.000 Ft-os Bookline online vásárlási utalvány  Jól megérdemelt könyveid :-)

Kapcsolódó sorsolás: 2024. július havi sorsolás

Friss híreink

Novemberi Rang Sorsolás 6 nyereménnyel az idén 25 éves Netpanelnél!

Az ebben az évben 25 éves születésnapját ünneplő Netpanel minden eddiginél szuperebb Rang Sorsolással készül az év végére! Most először az extra sorsolás történetében már Felfedező rangtól (16 kitöltött kérdőívtől) esélyes lehetsz!

3asUgrás röplabda közben!

A Nyerteseink ismét 5.000 Ft-os vásárlási utalványokat vittek haza.