Tájékoztató

2023. május 1.

A Netpanelnél hamarosan bevezetésre kerülő forintátutalási jutalmazáshoz kapcsolódó tájékoztatás az alábbiakban olvasható:

Adózási tájékoztató

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen tájékoztatóban szereplő információk nem minősülnek hivatalos tanácsadásnak vagy jogi állásfoglalásnak, azt az Oldal üzemeltetője, vagyis az NRC Kft. nem adhat. Peres vagy közigazgatási eljárás során jelen tájékoztató nem felhasználható, hivatkozási alapnak nem tekinthető.

Amennyiben a Felhasználó Netpanel-tallérjait forintátutalásra, vagyis pénz kifizetésére kívánja beváltani, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény értelmében az így keletkezett bevétel önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, mely adófizetési kötelezettséget von maga után.

Fontos, hogy ez a kötelezettség, amennyiben a pénzügyi teljesítés nem a Felhasználó bankszámlájára történik, a tényleges kedvezményezettnél jelentkezik, vagyis annál a személynél, akinek részére megtörtént az utalás.

Önnek, mint magyar belföldi adóilletőséggel rendelkező természetes személynek, az „Önálló tevékenységből származó jövedelme” jelen esetben nem Magyarországon bejegyzett, magyar adószámmal nem rendelkező vállalkozástól származik, így

  • személyi jövedelemadó (15%),
  • szociális hozzájárulási adó (13%) és
  • társadalombiztosítási járulék (18,5%)

előleg fizetési kötelezettsége keletkezik abban a negyedévben (pontosabban: minden negyedévet követő hónap 12. napjáig), amikor ilyen típusú jövedelme keletkezik. 2023. évben az adó, illetve az adóelőleg számítása a tíz százalékos költséghányad használatának módszerével történik.

Adózási kötelezettségének az alábbi linken található, megfelelő adónemhez tartozó adóztatási számlaszámra történő átutalással tehet eleget.

https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/szamlaszamok/szamlaszamok/nav-adoztatasi-szamlaszamok

Az éves személyi jövedelemadó bevallásban minden esetben szükséges feltüntetni a már megfizetett adóelőlegeket, míg a szociális hozzájárulási adó és a TB-járulék elszámolás bevallása havonta kell megtörténjen.

A jelenleg hatályos rendelkezések alapján a Rendszer használata során forintátutalásra beváltott Tallérok esetén a 25 év alatti fiatalok és a 30 év alatti anyák sem mentesülnek a fent jelzett adófizetési kötelezettségek alól.

Tájékoztatjuk, hogy a felmerült adókötelezettség teljesítésével kapcsolatosan sem az NRC Kft., sem az IPG SRO nem vállal felelősséget.

Amennyiben jelen tájékoztatóban foglaltakon felül további, adózással kapcsolatos kérdései merülnének fel, kérjük szíveskedjen könyvelőhöz vagy egyéb, adózással foglalkozó szakemberhez fordulni.

A Rendszer használata során történő, forintátutalási módszer igénybevételével Ön elfogadja a jelen tájékoztatóban foglaltakat és kifejezetten tudomásul veszi, hogy sem az Oldal Üzemeltetőjével, sem a kifizetést lebonyolító harmadik személlyel szemben további követelése nem lehet.

Szólj hozzá!

Nézd meg, miket nyerhetsz!

20.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  20.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

20.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  20.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

20.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány  20.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

10.000 Ft-os Decathlon online vásárlási utalvány  10.000 Ft-os Decathlon online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

10.000 Ft-os Notino online vásárlási utalvány  10.000 Ft-os Notino online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

10.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  10.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

5.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  5.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

5.000 Ft-os Bookline online vásárlási utalvány  5.000 Ft-os Bookline online vásárlási utalvány

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

5.000 Ft-os Konzolvilág XBOX online ajándékkártya  5.000 Ft-os Konzolvilág XBOX online ajándékkártya

Kapcsolódó sorsolás: 2023. 10. havi sorsolás

Friss híreink

Sünivel sorsoltuk a 15 Nyertest!

10 ügyes "Nyitottas" Válaszadót sorsoltunk!

Mindegyiküknek 1500 pontot írunk jóvá.