Utazunk idén nyáron?

2022-06-23

Külföldi és belföldi utazási tervek

A hazai lakosság egyötöde (19 százaléka) tervez kisebb-nagyobb biztonsággal legalább 6 vagy több napos külföldi utazást. Idén nyáron azok köre, akik egészen biztosra veszik, hogy ilyen útra el tudnak menni, mindössze 8 százalékos. Sokan inkább rövidebb (legfeljebb 1-5 éjszakás) külföldi utakat terveznek (a magyarok 22 százaléka), de mire készül a nagy többség? Kiderül május végi online kérdőíves felmérésünkből.

Kíméljük a büdzsét, sokan maradnak belföldön

A 18-65 év közötti magyar lakosság 61 százalékánál olyan, lakóhely közeli kirándulás van tervben, ami csak egynapos, hiszen ez az egyik legköltségkímélőbb módja annak, hogy kimozduljanak, de ne költsenek sokat. Azok száma is magas ugyanakkor, még belföldön ugyan, de kicsit messzebbre merészkednek: 58 százalék szeretne megvalósítani olyan egynapos belföldi utazást, ahol még mindig nem jön szóba a legnagyobb tétel, a szállás díja.

Elég nagy választóvonalat képez az, hogy valaki egynapos vagy többnapos utat tervez például belföldön, valószínűleg azért, mert az út költségeit nagyon meg tudják dobni a szálláshely-árak. Azok aránya, akik többnapos belföldi utazást terveznek 47 százalékos.

Külföld: közeli országok, olasz vidékek a nyerők

A külföldi utazásoknál, ha az Európán belüli úticélokat nézzük, Ausztria, Horvátország és Olaszország a legnépszerűbbek. Többnapos külföldi vakációt egyébként úgy tűnik, leginkább a fővárosban élők, a fiatalabb korcsoportok tagjai (18-29 évesek) és a felsőfokú végzettségűek engedhetnek meg maguknak. Ezzel szemben a vidéki kistelepülések élők és azok körében, akik az érettebb korcsoportokhoz tartoznak, az átlagosnál jóval több olyat találunk, aki marad a saját „háza táján”, vagy egyáltalán nem is utazik az idei szezonban.

Szólj hozzá!

Nézd meg, miket nyerhetsz!

Friss híreink

A Húsvéti nyuszi a Netpanelt is meglátogatja!

Ha Jeles nap, akkor Netpanel nyereményjáték! Húsvét alkalmából 10 Tagunknak kedveskedünk!

Májustól kezdve havi sorsolás lesz!

Azaz minden egyes hónapban 100.000 Ft összértékben sorsolunk!