Téli utazások: merünk tervezni?

2021. november 24.

Téli utazások: merünk tervezni?   

Télen, a hideg beálltával sokakban felmerül az ötlet, hogy jó lenne időt szakítani egy kis kikapcsolódásra, pihenésre. Ez akár egy külföldi utazást is jelenthet, legyen szó síelésről, wellnessről, vagy akár egy mediterrán tengerparti nyaralásról.   

Az általunk október közepén végzett országos lakossági felmérésben kifejezetten külföldi utazási tervek felől érdeklődtünk: mennyire biztosra tervezik utazásukat azok, akik határainkon túlra mennének, és mik a fő célországok idén? Természetesen a koronavírus-járvány beleszólhat a tervek megvalósulásába, így erről is kérdeztük válaszadóinkat.  

A magyar lakosság mindössze 3 százaléka mondta azt, hogy biztosan tervez külföldi utazást a most következő téli szezonban. A döntő többség (69 százalék) úgy nyilatkozott, hogy biztosan nem fog a decembertől jövő februárig terjedő időszakban külföldre utazni.  

Azok, akik biztosan célba vesznek valamilyen desztinációt, 75 százalékban európai országot választanak, a legnépszerűbb Ausztria: 46 százalék ide tervezi útját. Európán belül a népszerűségi sorrendben a következő, Németország, jócskán lemaradva 17 százalékkal, majd pedig az Egyesült Királyság a maga 14 százalékával. Csehországba, Romániába csak minden tizedik utazást tervező indul(na). Ázsiai utazást (pl. Thaiföld, Maldív-szigetek) 13 százalék tervez, afrikai úticélt 11százalék említett (ide tartozik Egyiptom és Tunézia is).  A távolabbi desztinációk közül az amerikai kontinens 9 százaléknál jön szóba.  

 Nem szabad – és nem is tudunk sajnos - megfeledkezni a koronavírusról, mint nehezítő körülményről. Az egyes országokba való bejutást legtöbbször vakcinációhoz kötik. Így érthető, hogy azoknak, akiknek tervben van a téli kiruccanás 54 százaléka rendelkezik hat hónapnál nem régebbi oltási igazolvánnyal, további 31 százalékuk pedig hat hónapnál régebben kiállított igazolvánnyal (14 százalék oltatlanul is utazna). Azok körében ugyanakkor, akiknél nincs tervben külföldi út a téli időszakban, jóval magasabb arányban találunk oltatlanokat: körükben 33 százalék sem friss, sem pedig fél évesnél régebbi oltási igazolvánnyal nem rendelkezik.  

Az aggodalom tapinthatóan jelen van a külföldre vágyóknál: 21százalékuk nagyon tart attól, hogy a járványhelyzet valamilyen módon meghiúsítja útját, és csak 13 százalék azok aránya, akik ebben a kevéssé tervezhető szituációban is magabiztosan vágnak neki egy határainkon túli utazásnak.  

  

Szólj hozzá!

Nézd meg, miket nyerhetsz!

20.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  Költsd, amire szeretnéd!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

20.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  Használd fel szabadon a nyeredményed!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

20.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány  Rajtad múlik, mit választasz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

10.000 Ft-os Decathlon online vásárlási utalvány  Te mit vennél a 10.000 Ft-ból?

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

10.000 Ft-os Emag online vásárlási utalvány  Vedd meg, amire vágysz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

10.000 Ft-os AJIKÁRTYÁK online vásárlási utalvány  Sok-sok felhasználási lehetőség, szuper márkák!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

5.000 Ft-os Konzolvilág XBOX online feltöltőkártya  Játssz tovább extra feltöltéssel!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

5.000 Ft-os Alza online vásárlási utalvány  Egy kis extra segítség, hogy megszerezd, amire vágysz!

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

5.000 Ft-os Bookline online vásárlási utalvány  Jól megérdemelt könyveid :-)

Kapcsolódó sorsolás: 2024. április havi sorsolás

Friss híreink

3asUgrás trambulinon!

A Nyerteseink ismét 6.000 Ft-os vásárlási utalványokat vittek haza.

Rang sorsolás már negyedszer!

A legelhivatottab Tagjaink versenye évente kétszer.